Διατροφή & Άσκηση : το κλειδί της επιτυχίας

Οι έρευνες δείχνουν ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό των ατόμων που προσπαθούν να χάσουν βάρος συνδυάζουν τη δίαιτα με την άσκηση. Ωστόσο, η άσκηση κατέχει σημαντικότατο ρόλο στην προσπάθεια απώλειας βάρους, καθώς και στη μετέπειτα διατήρηση της απώλειας βάρους.

Μην εξαπατάτε τον εαυτό σας σκεπτόμενοι «Εγώ θα τα καταφέρω μόνο με δίαιτα». Η άσκηση έχει πολυάριθμα οφέλη – πέρα από το προφανές της καύσης θερμίδων – τα οποία σχετίζονται άμεσα με την επιτυχία σας!

  • Η άσκηση συνεπάγεται καύση θερμίδων. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, οι μύες καίνε θερμίδες ταχύτερα απ’ ότι σε κατάσταση ηρεμίας. Επιπλέον, οι αυξημένες καύσεις συνεχίζονται και μετά την άσκηση, καθώς το σώμα αναδομεί το μυϊκό ιστό.
  • Η άσκηση βοηθά στην καύση λίπους. Κατά την απώλεια βάρους, το σώμα χάνει λίπος, αλλά παράλληλα τείνει να χάνει και μυϊκή μάζα. Όταν η δίαιτα συνδυάζεται με άσκηση, ο μυϊκός ιστός προστατεύεται ή και αυξάνεται. Έτσι, το βάρος που χάνεται, αποτελείται κυρίως από λιπώδη μάζα.
  • Η άσκηση βοηθά στην τήρηση της δίαιτας. Η γυμναστική είναι η έμπρακτη απόδειξη στον εαυτό μας ότι «θέλω πραγματικά να χάσω βάρος». Σκεφτείτε πόσες φορές αποφύγατε διατροφικές ατασθαλίες, επειδή είχατε προηγουμένως είχατε καταβάλλει σκληρή προσπάθεια στο γυμναστήριο.
  • Η άσκηση ευνοεί την ψυχολογία. Το συγκεκριμένο όφελος είναι πολύ σημαντικό για όσους συνδέουν την κατανάλωση τροφής με αρνητικά συναισθήματα, όπως άγχος, στεναχώρια, ανία. Αν και εσείς καταφεύγετε στο φαγητό ως απάντηση σε αρνητικά συναισθήματα, τότε η άσκηση θα σας βοηθήσει να εκτονωθείτε με πιο ωφέλιμο τρόπο.
  • Η άσκηση βελτιώνει τη φυσική κατάσταση. Όσο περισσότερο γυμνάζεστε, τόσο περισσότερο θα μπορείτε και θα θέλετε να γυμνάζεστε, αφού η άσκηση δυναμώνει το καρδιαγγειακό και το μυϊκό σύστημα και με την πάροδο του χρόνου γίνεται λιγότερο κοπιαστική. Έτσι λοιπόν, βρίσκεστε ένα βήμα πιο κοντά στην απόκτηση του ιδανικού βάρους, αλλά και τη διατήρηση αυτού του βάρους.

Για όλους λοιπόν τους παραπάνω λόγους, θα πρέπει να εντάξετε την άσκηση στην προσπάθεια της απώλειας βάρους. Η άσκηση είναι επιβεβλημένη εάν πραγματικά θέλετε να χάσετε βάρος. Ακόμα και αν στην αρχή δε μπορείτε να κάνετε και πολλά, να θυμάστε ότι πρέπει από κάπου να αρχίσετε για να φτάσετε κάπου αλλού!

Comments 2

  1. Καλησπέρα ήμουν μέλος στο γυμναστήριο σας μέχρι και πριν ένα μήνα αλλά λόγω δουλειάς δεν είμαι, θα ήθελα να ρωτήσω εάν μπορώ να κλείσω ραντεβού με τη διαιτολόγο του γυμναστηρίου

    1. Καλησπέρα και ευχαριστούμε για την επικοινωνία.! Φυσικά και μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τη διαιτολόγο μας.! Μπορείτε να καλέσετε στο γυμναστήριό μας και να κλείσετε το ραντεβού σας τηλεφωνικά.!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *