Άρθρωση Γόνατος

Πόνος στο γόνατο

Μια από τις αρθρώσεις με τις περισσότερες καταγραφές αναφερόμενου πόνου είναι η άρθρωση του γόνατος. Η πιο συχνή αιτία είναι η επαναλαμβανόμενη φόρτιση της άρθρωσης σε δραστηριότητες υψηλής καταπόνησης. Και δεν εννοούμε δραστηριότητες που εκτελούν μόνο επαγγελματίες αθλητές, αλλά δραστηριότητες όπως το επαναλαμβανόμενο ανεβοκατέβασμα σκαλοπατιών, η παρατεταμένη ορθοστασία και η άμεση εναλλαγή από βάδιση σε τρέξιμο, (σκεφτείτε κάποια φορά που χρειάστηκε να τρέξετε για να προλάβετε το λεωφορείο στη στάση). Το πιο σύνηθες είναι να δημιουργήσουμε μια μικρή φλεγμονή μέσα στην άρθρωση και να αυξήσουμε την θερμοκρασία στα υγρά που την περιβάλλουν. Ακόμη μικροτραυματισμοί σε πλάγιους συνδέσμους που σταθεροποιούν την άρθρωση ή τελικά και ρήξεις σε συνδέσμους ποικίλων βαθμών.

Με κατάλληλη ενδυνάμωση της άρθρωσης όπως το τρέξιμο πρόσθια και οπίσθια, βάδιση και τρέξιμο σε ζικ ζακ , άλματα σε τραμπολίνο και άλματα με μονοποδική στήριξη μπορούμε να αποτρέψουμε κάποιον σοβαρό τραυματισμό και να διατηρούμε την άρθρωση μας ενεργοποιημένη νευρομυικά στο μέγιστο.

Αν όμως τελικά αισθανθούμε πόνο στην άρθρωση μετά από μια τελικά καθημερινή δραστηριότητα υψηλής καταπόνησης ακολουθούμε :

Αγωγή παγοθεραπείας στην άρθρωση για ένα πενθήμερο,

Επίσκεψη σε έναν ειδικό για να διαγνώσουμε την αιτία του πόνου(Ορθοπεδικό)

Τέλος ακολουθούμε αγωγή κινητοποίησης της άρθρωσης, τεχνικές μυικής αντλίας για απορρόφηση της φλεγμονής και αποκατάστασης της άρθρωσης σε κάποιον ειδικό (Φυσικοθεραπευτή)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *