Ομαδική Άσκηση

Έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έδειξε ότι οι άνθρωποι που αθλούνται σε γκρουπ-ομαδικά προγράμματα αντέχουν περισσότερο σε διάρκεια και σε πίεση προπόνησης από αυτούς που γυμνάζονται μόνοι τους.

Οι επιστήμονες που έκαναν την έρευνα πιστεύουν ότι η ομαδική άσκηση συνεισφέρει στην έκκριση ενός κύματος ενδορφίνης στον οργανισμό, με αποτέλεσμα να έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα τόσο σε φυσική κατάσταση όσο και σε μυϊκή ενδυνάμωση. Όσοι ασκήθηκαν μόνοι μπορούσαν να αντέξουν λιγότερο χρονικά και σε ένταση άσκησης, σε σχέση με όσους ασκήθηκαν ομαδικά.

group2

Είναι γνωστό ότι η άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες και ότι αυτές ευθύνονται για τα αισθήματα ευφορίας που εμφανίζονται μετά από αυτή. Γνωρίζουμε ότι η ομαδική άσκηση είναι καλή για τους ανθρώπους σε πολλά επίπεδα. Δίνει ώθηση και κοινωνικότητα προσφέροντας με αυτό το τρόπο αποτελέσματα θεαματικά σε πολλές εκφάνσεις της ζωής μας, πέρα από τα καθαρά σωματικά οφέλη.

Τα ομαδικά μαθήματα έχουν πολλά οφέλη με σημαντικότερο όλων την κοινωνικοποίηση. Η ομάδα ωφελεί ιδιαίτερα ανθρώπους που βαριούνται εύκολα, ενώ δίνει κίνητρο σε αυτούς που δεν προσπαθούν όσο χρειάζεται. Σημαντικό είναι επίσης να καταλάβουμε τη χρησιμότητα της εναλλαγής στην προπόνηση, αφού χωρίς αυτή θα κάψουμε να δεχόμαστε νέα ερεθίσματα.

Προσθέτοντας ένα ή περισσότερα ομαδικά στο πρόγραμμα των προπονήσεων αποκτούμε ένα ακόμη εργαλείο δουλειάς το οποίο μπορεί να μας φανεί πάρα πολύ χρήσιμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *