ΧΑΣΤΕ ΤΑ ΠΕΡΙΤΤΑ ΚΙΛΑ

5 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΙΛΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 

 

thehomeissue_diaita-1024x585

 

Tο καλοκαίρι μας αποχαιρετά αφήνοντας πίσω αναμνήσεις από ηλιόλουστες παραλίες, γεύματα σε παραθαλάσσια ταβερνάκια και εντυπωσιακά cocktails σε beach bars. Κάπως έτσι, η καλοπέραση των καλοκαιρινών διακοπών συχνά συνδυάζεται με αύξηση του βάρους μας κατά 1-2 κιλά. Μη χάσετε χρόνο κατηγορώντας τον εαυτό σας για την πρόσληψη βάρους. Τα κιλά αυτά μπορούν να χαθούν γρήγορα και εύκολα, εάν επιστρέψετε σε έναν υγιεινό τρόπο διατροφής. Ακολουθούν οι βασικότερες συμβουλές:
Κατάλληλο Μέγεθος Μερίδας

Επαναπροσδιορίστε το μέγεθος της μερίδας του φαγητού σας. Οι μερίδες των εστιατορίων συχνά ξεπερνούν κατά πολύ το ιδανικό μέγεθος μερίδας!
Όπως φαίνεται και στην εικόνα, θα πρέπει το πιάτο σας να αποτελείται από

  •  25% πρωτεΐνη (π.χ. κρέας, ψάρι, τυρί),
  • 25% υδατάνθρακες (π.χ. ρύζι, ζυμαρικά, πατάτα, ψωμί),
  • 50% λαχανικά και φρούτα.

Μικρά Συχνά Γεύματα
Όσο πιο συχνά, τόσο πιο καλά! Προσπαθήστε να καταναλώνετε καθημερινά 3 γεύματα και 2-3 ενδιάμεσα σνακ. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνετε καλύτερο έλεγχο στην όρεξη σας. Το αποτέλεσμα; Χαμηλότερη κατανάλωση θερμίδων στο σύνολο της ημέρας!

summer-01-e1470315547983
Κατανάλωση Φρούτων και Λαχανικών
Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πολύτιμοι σύμμαχοι στην απώλεια βάρους. Περιέχουν λίγες θερμίδες και χάρη στις φυτικές τους ίνες, σας βοηθούν να αισθάνεστε χορτάτοι. Επιπλέον, αποτελούν πηγή ενυδάτωσης και είναι πλούσια σε μικροθρεπτικά συστατικά που θωρακίζουν την υγεία του οργανισμού. Θα πρέπει να στοχεύετε σε κατανάλωση

Περιορισμός Γλυκών και Γευμάτων Εκτός Σπιτιού
Τα γλυκά και τα γεύματα εκτός σπιτιού είναι πλούσια σε θερμίδες και λίπος και ευνοούν την πρόσληψη βάρους. Προσπαθήστε να απέχετε από την κατανάλωσή τους για λίγες εβδομάδες, για να μην παρασυρθείτε σε διατροφικές ατασθαλίες. Όταν χάσετε τα κιλά του καλοκαιριού, εντάξτε τα γλυκά και το γεύματα εκτός σπιτιού στην καθημερινότητά σας με μέτρο, προσέχοντας πάντα, τόσο την συχνότητα όσο και την ποσότητά τους.
Άσκηση

Τέλος, δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την άσκηση. Το βάρος μας είναι συνάρτηση δύο παραγόντων: της ενέργειας που προσλαμβάνουμε μέσω τροφής και της ενέργειας που δαπανούμε μέσω φυσικής δραστηριότητας. Έτσι, η απόκτηση του ιδανικού βάρους θα πρέπει πάντα να συνδυάζει την ισορροπημένη διατροφή με την άσκηση.

Καλή επιτυχία!

Αναστασία Γκζα,
Πτυχιούχος Διαιτολόγος-Διατροφολόγος (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο),
Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Κλινικής Διατροφής (University College London).

 

Comments 1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *