Image

Pilates Reformer από το Pagratio

Το Pagratio Gym ένας από τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους χώρους άσκησης στην Αθήνα επεκτείνει τις δραστηριότητες του προσθέτοντας στις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες του και τη μέθοδο Pilates Reformer.

Δημιουργήσαμε ένα ζεστό και ευχάριστο χώρο εξοπλισμένο με σύγχρονα και καλαίσθητα όργανα. Οι δάσκαλοί μας είναι εξειδικευμένοι – πιστοποημένοι και έτοιμοι να σας καθοδηγήσουν και να σας διδάξουν ένα εξατομικευμένο ασκησιολόγιο σύμφωνα με τις σωματικές ανάγκες σας και προτεραιότητες σας.

Τα μαθήματα γίνονται από 1-3 άτομα για πλήρη εφαρμογή και έλεγχο του ασκησιολογίου για μέγιστα αποτελέσματα και ολοκλήρωση του στόχου.

Οι υπηρεσίες μας απευθύνονται σε άτομα με δυσκαμψία στην πλάτη, ενόχληση στην μέση, βάρος στον αυχένα και με κακή στάση σώματος. Αν μέχρι τώρα ανησυχούσατε για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της άσκησης στο Pagratio Gym έχετε βρει το σωστό μέρος.

Η Ιστορία του Pilates Reformer

Η μέθοδος εκγύμνασης Pilates θεωρείται στις μέρες μας ως η πιο αποτελεσματική μέθοδος αποθεραπείας από μυοσκελετικούς τραυματισμούς και ως μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για να βελτιώσει κάποιος την ποιότητα ζωής του.

Image

Ο ελληνογερμανικής καταγωγής Joseph Hubertus Pilates γεννήθηκε το 1883 στην Γερμανία από πατέρα ελληνικής καταγωγής γυμναστή στο επάγγελμα και μητέρα Γερμανίδα που ασχολούταν με ολιστικές θεραπείες.

Από πολύ μικρός και χάρη στο backround των γονιών του αγωνίστηκε να ξεπεράσει τα προβλήματα που τον ταλαιπωρούσαν (ιδιαίτερα φιλάσθενος και υπέφερε από άσθμα, ρευματικά και ραχίτιδα). Γρήγορα έφτασε στο συμπέρασμα ότι τα περισσότερα προβλήματα προκαλούνταν από την κακή στάση του σώματος, την προβληματική αναπνοή και τον μοντέρνο τρόπο ζωής.

Image

Άρχισε λοιπόν να κινείται προς την δημιουργία μιας σειράς από ασκήσεις και εξοπλισμούς ώστε να διορθώσει την στάση του σώματος, τον συντονισμό, την δύναμη, την ευλυγισία και την ισορροπία.

To 1925 αποφάσισε να μεταναστεύσει στην Αμερική και εκεί με την σύντροφό του την παιδαγωγό Κλάρα άνοιξαν το 1926 το πρώτο studio (Body Contrology Studio).To 1967 μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό πέθανε όμως οι μαθητές του γνωστοί ως the Elders που ανέλαβαν το έργο του το διέδωσαν πρώτα στην Αμερική και μετέπειτα σε όλο τον κόσμο, όπως ήταν άλλωστε το όνειρό του.

Μέχρι σήμερα έχει φτάσει να είναι μια μέθοδος με πολύ μεγάλη απήχηση.

Image

Το Pilates Reformer ή αλλιώς το κρεβάτι Pilates είναι μέθοδος που τα τελευταία χρόνια αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς όλων των ηλικιακών ομάδων και φύλλων. Αποτελεί έναν απαιτητικό και άκρως αποτελεσματικό τρόπο εκγύμνασης.

Τα οφέλη του τα έχουν αναγνωρίσει παγκοσμίως και προτείνεται από γιατρούς και φυσικοθεραπευτές όχι μόνο ως μια ιδανική μορφή γυμναστικής αλλά και ως μια μέθοδος αποκατάστασης τραυματισμών και διαφόρων μυοσκελετικών παθήσεων.

  • Ανακούφιση από χρόνιους πόνους πλάτης, ώμων και αυχένα, βελτίωση σε καταστάσεις λόρδωσης, σκολίωσης και κύφωσης.
  • Ευθυγράμμιση και σταθεροποίηση σκελετού, σωστή στάση σώματος, πρόληψη μυοσκελετικών προβλημάτων που προκαλούνται από καθιστικό τρόπο ζωής.
  • Βελτίωση μυϊκής δύναμης, αρθρικής κινητικότητας , ισορροπίας, συντονισμού συγκέντρωσης και αναπνοής.
  • Στόχευση στη σωστή ενδυνάμωση του σώματος χωρίς να το καταπονεί.
  • Με την άσκηση στο Reformer ενισχύεται ο μεταβολισμός δηλαδή η ικανότητα του οργανισμού να καίει θερμίδες.
  • Σύμφωνα με τον εμπνευστή του στα πρώτα 10 μαθήματα νιώθεις τη διαφορά, στα 20 τη βλέπουν οι άλλοι και στα 30 έχεις ένα καινούργιο σώμα

Change happens through
movement and movement heals.
Joseph Hubertus Pilates

Pilates Reformer

Απόκτησε ένα εύρωστο, υγιές σώμα χωρίς πόνους και δυσλειτουργίες!! Δείξε μας εμπιστοσύνη… Μπορεί να είναι τόσο απλό!!!